Barcelona

Barcelona

Barcelona är en trevlig stad att besöka, här finns det mesta för allas intresse. Vill man ha kultur och historia finns det gott om detta, önskar man sola och bada finns stranden mitt i staden och vill man uppleva sport och event är det något som sker hela tiden.

barcelona_003

Det är många turister i Barcelona och gamla stan är rolig och intressant att promenera i. Små gränder och gamla hus, här bor människor och skapar levande stadsdelar. Tvätt hängs på tork från balkongerna, man hör röster och känner dofter från mat som lagas.

Tapas är något man kan äta gott av här i staden. Färska kokta räkor, goda ostar och oliver, charkuterier och andra läckerheter som sköljs ned med gott spanskt vin.

barcelona_001

Staden ser inte mycket ut så här från ovan, men när man väl är inne i city och möter pulsen så känner man att man är en smältdegel med många olika kulturer. Bara en promenad längs med Las Ramlbas är kul, hit kommer alla besökare, förr eller senare. Konstnärer, gatuartister och en och annan fingerfärdigt ficktjuv håller till här. Små barer och caféer, ta en sidogata bort från Ramblan och där finner ni många bra krogar.

barcelona_017

Ett annat måste är ju att besöka stadion; Camp Nou. Imponerande. Camp Nou (Nya arenan) ägs av FC Barcelona och stod klar 1957, tar idag ca 99.000 besökare på en match. Rekordet är dock 120.000 besökare, Europacupen 1986 mot Juventus. Arenan används även för konserter och andra event.

barcelona_019

barcelona_002

Barcelona gör sina besökare påminda om att konsten alltid finns i staden, så även i denna rondell. Gaudis många spännande hus med lustig design finns att beskåda, även så det eviga byggandet av La Sagrada Familia.

barcelona_016

Souvenirer kan köpas, här är vi kvar hos FC Barcelona för att botanisera i deras produkter. Populärt från spanien är annars matprodukter, olivolja, skinka och annat gott. Staden har mycket att erbjuda och en långweekend här är alltid trevligt. Vi kommer gärna åter hit.

Similar Posts